Amager Strandpark

Development
Amager Strandpark er et attraktivt nyudviklet boligområde med erhverv og detail, der strækker sig langs strandkanten mellem Københavns Lufthavn og centrum af København.
2021
Person går tur i naturskønt område foran Strandkanten
Beliggenhed
2300 København S, Københavns Kommune
Opførelsesår
2015-2021
Areal
53.000 m2
Enheder
80 rækkehuse, 400 ejerlejligheder og erhvervslejemål
Samarbejdspartnere
Gröning Arkitekter, Aarstiderne, Mangor & Nagel, Jönsson Entreprise, CASA, Harder Entreprise, CK Land

Med sin mere end 4 kilometer lange sandstrand er Amager Strandpark et velbesøgt sted. Året rundt bruges området til forskellige kulturelle og sociale arrangementer, men særligt om sommeren er området populært, hvor det tilbyder vandsportsaktiviteter som kajakroning og windsurfing.

Områdets 53.000 m2 er udviklet med inspiration fra Amager Strandparks industrielle historie, hvor ældre industrielle bygninger blander sig med nyt byggeri. Bydelen er udviklet med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed og integreret urbanisme langs havnepromenaden med cafeer, restauranter og butiksmiljø. Blandingen af større og mindre lejligheder samt rækkehuse er med til at sikre en sammensat beboergruppe.

ALFA Developments tilgang i samarbejdet med udviklingsparterne i projektet har været med fokus på at involvere borgerne samt integrere miljømæssig og social bæredygtighed - og at skabe et urbant område, der smeltede sammen med strandpromenaden.

Relaterede projekter