Mørkhøj

Development
Området omkring Mørkhøj Bygade gemmer på skjulte skatte. Den historiske Mørkhøjgård, den majestætiske allé og den lille skov, der ligger som et grønt åndehul i det tæt bebyggede område. Både den fredede gård, alléen og skoven indgår i udviklingen af en ny, blandet bydel med let erhverv og boliger. Her bliver plads til både historien, naturen og det gode liv.
Ongoing
Beliggenhed
2860 Gladsaxe, Gladsaxe Kommune
Adresse
Mørkhøj Bygade 19, 26 og 30
Opgavetype
Udvikling af nyt bykvarter på gammel erhvervsgrund
Forventet byggestart
2026
Grundareal
51.834 m2
Forventede etagemeter
49.242 m2
Enheder
Ca. 450 boliger. Forventet blanding af ejer-, lejeboliger samt erhverv
Samarbejdspartnere
LINK Arkitekter, Tredje Natur, AFRY
Bæredygtighedsmålsætninger
biofaktor: 0,5%, Co2 kg: 8,0 kg, DGNB certificering: Guld

Skovbyen ved Søborg bliver Gladsaxe Kommunes nye grønne bydel, hvor mennesker bor og mødes, arbejder og holder fri. Et trygt, sikkert og grønt åndehul for beboerne, naboerne og alle kommunens borgere, hvor man går tur i skoven eller samles til aktiviteter på gårdspladsen ved den historiske Mørkhøjgård.

Siden DTU Fødevareinstitut i 2017 lukkede og slukkede for aktiviteterne i Gladsaxe, har grunden ligget ubrugt hen, spærret af for offentligheden og med udtjente erhvervsbygninger. Nu får området nyt liv med omkring 400 boliger til Gladsaxe-borgere i alle aldre og forskellige livssituationer. Der bliver også plads til lettere erhverv og 400 nye parkeringspladser i et p-hus.

Hvis alt går efter planen, påbegyndes byggeriet i 2025, mens de første beboere flytter ind i 2027. Og det er ikke kun mennesker, der flytter ind, men også træer. For hver ny bolig bliver der plantet et træ, så skoven og områdets natur bliver bevaret og forstærket.

Læs mere om
Mørkhøj

Relaterede projekter