Trongården

Development
I Trongården bor man på landet i byen. I smukke arkitektoniske rammer, tæt på naturen, privat men med masser af fællesskab.
2020
Terrasserne, carporte og frodig beplantning i Trongaarden
Beliggenhed
2800 Kgs. Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune
Opførelsesår
2019-2022
Areal
24.000 m2
Enheder
120 rækkehuse (ejerboliger), 67 lejelejligheder (solgt til investor i 2021)
Samarbejdspartnere
Arkitema Aarhus, HHM

I pagt med naturen og kulturarven i Kgs. Lyngby har ALFA Development opført et nyt bykvarter med 187 boliger. Rækkehuse og lejligheder. Ejerboliger og lejeboliger, side om side, i et mangfoldigt bymiljø. På en gang levende og roligt, hvor alle generationer kan trives. Som en moderne landsby med små, snoede veje, grønne lommer og frodige engområder.

Alle boliger er Svanemærkede. Med lavt energiforbrug og sundt indeklima, designet og bygget med omtanke for materialer og biodiversitet.

Vi faldt øjeblikkeligt for byggegrunden i Kgs. Lyngby. En perle, tæt på Dyrehaven og nabo til forskningsbaserede virksomheder og studiemiljøer. En enestående mulighed for at skabe en moderne landsby.
Andreea Kaiser, stifter og ejer af ALFA Development
Klatreplante i Trongården
Biodiversitet i Trongårdens grønne strøg
01
05

Det lille ekstra

Trongården er udviklet med tanke for ’det lille ekstra’ i et område med mange ældre villakvarterer. Et moderne nybyggeri, der tilbyder rækkehuse, klyngehuse og lejligheder til kvalitetsbevidste ejere og lejere. Seks forskellige boligtyper i et eller to plan, planlagt med omtanke for mange forskellige målgrupper, både familier og seniorer.

Trongården er opført med sans for kvalitet inde og ude. Murede havemure og carporte, tagterrasser, ovenlys, bryggers og designkøkkener er blot nogle af bykvarterets særlige karakteristika.

Terrasserne, carporte og frodig beplantning i Trongaarden
02
05

Tidløs arkitektur

Alle Trongårdens boliger er opført i lyse, melerede tegl i en gullig tone med reference til nordsjællandske byggetraditioner. En ensartet og elegant tone-i-tone æstetik, som nuanceres gennem bydelen og tilfører bebyggelsen sin helt egen identitet.

Trongården_Række og klyngehuse_1
Tegl er tidløse og robuste og patinerer smukt. De er levende og taktile med mønstereffekt, der danner lys og skyggespil.”
Mette Julie Skibsholt
partner i Arkitema, der har tegnet Trongården
03
05

Grønt og frodigt bymiljø

Frodig natur indgår som et centralt element i Trongården. Veje- og stiforløb slynger sig blødt mellem husene. En grøn kile skaber et rekreativt og grønt strøg som et frodigt naturområde, der inviterer til udeliv og bevægelse. Den grønne eng fungerer samtidig som diskret afvandingsområde.

Alle boliger er Svanemærket og dermed opført med hensyn til klima, miljø, cirkularitet og sundt indeklima.

Vildt bed i Trongården
04
05

Tidslinje

2017
ALFA Development køber og påbegynder udvikling af lokalplanen for den 24.000 m2 store grund, placeret mellem Dyrehaven og Helsingørmotorvejen, nabo til DTU og vidensvirksomheder som Novozymes og Haldor Topsøe.
Blaa himmel og traetoppe
2018
Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk vedtager lokalplanen for Trongården.
2019
Første spadestik i udviklingen af Trongården med 187 boliger, seks forskellige boligtyper til den kræsne køber.
Rejsegilde
Rejsegilde
2020
De første beboere flytter ind i bebyggelsens 1. etape.
2022
Hele byggeriet står færdigt, og alle boliger er solgt fra dag et.
Terrasserne, carporte og frodig beplantning i Trongaarden
vild beplantning foran husene i Trongaarden
2023
Ved 1 års-gennemgangen udtrykker kunderne stor tilfredshed med området og boligerne.
05
05

Relaterede projekter